Przepisy: Kuchnia polska
PAPRYKOWE ŁÓDECZKI
- łatwe
- do 60 min
Region: Mazowsze
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: lunch, obiad, kolacja
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: inna
Głowne składniki: warzywa , nabiał ,
Okazje: inne
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: roman46
-
Składniki:
• 2 ząbki czosnku
• 60 g żółtego sera
• 2 łyżki oleju
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka żółta
• Sól, pieprz, zielenina np. natka, szczypiorek, bazylia
Ponadto:
• 2 kulki mozzarelli
• 1 duży pomidor
Sposób przygotowania:
Papryki umyj i osusz. Przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Oczyszczone papryki pokrój na ćwiartki tak, by powstały łódeczki.
Mozzarellę pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne a miąższ pokroić w drobną kostkę.
Piekarnik nagrzej do temperatury 190oC. Paprykowe łódeczki napełnij przygotowanym farszem, lekko go ugnieć. Ułóż w naczyniu do zapiekania i wstaw do piekarnika. Zapiekaj 15-20 minut. Podawaj na gorąco lub na zimno z mozzarellą i pomidorami.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.