Przepisy: Kuchnia polska
PASCHA
- łatwe
- powyżej 60 min
Pora dania: podwieczorek
Głowne składniki: nabiał
Okazje: Wielkanoc
Sposób przygotowania: inne
- Autor: grzesio1403
-
Składniki:
• 1 kg białego sera trzykrotnie mielonego
• 4 żółtka
• ½ szklanki gęstej śmietany
• 10 dag masła
• ½ szklanki cukru pudru
• 3 łyżki wiórków kokosowych
• 3 łyżki soku z pomarańczy
• 4 łyżki rodzynek
• 5 dag skórki pomarańczowej
• 4 łyżeczki żelatyny
DO DEKORACJI:
• 2 mandarynki
• 2 łyżki posiekanych orzechów
• 2 łyżki płatków migdałowych
• Kilka winogron
• 4 żółtka
• ½ szklanki gęstej śmietany
• 10 dag masła
• ½ szklanki cukru pudru
• 3 łyżki wiórków kokosowych
• 3 łyżki soku z pomarańczy
• 4 łyżki rodzynek
• 5 dag skórki pomarańczowej
• 4 łyżeczki żelatyny
DO DEKORACJI:
• 2 mandarynki
• 2 łyżki posiekanych orzechów
• 2 łyżki płatków migdałowych
• Kilka winogron
Sposób przygotowania:
1. Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach ciepłej przegotowanej wody. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i miękkim masłem, połączyć z serem, śmietaną i pozostałymi składnikami sernika. Na końcu dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać masę.
2. Tortownicę wyłożyć folią, następnie wylać masę serową i wstawić do lodówki na kilka godzin.
3. Gotowy torcik przełożyć na talerz. Udekorować płatkami migdałowymi, orzechami, cząstkami mandarynek oraz winogronami.
2. Tortownicę wyłożyć folią, następnie wylać masę serową i wstawić do lodówki na kilka godzin.
3. Gotowy torcik przełożyć na talerz. Udekorować płatkami migdałowymi, orzechami, cząstkami mandarynek oraz winogronami.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.