
Przepisy: Kuchnia polska
PASCHA
- łatwe
- powyżej 60 min
Pora dania: podwieczorek
Głowne składniki: nabiał
Okazje: Wielkanoc
Sposób przygotowania: inne
- Autor: grzesio1403
-
Składniki:
• 1 kg białego sera trzykrotnie mielonego
• 4 żółtka
• ½ szklanki gęstej śmietany
• 10 dag masła
• ½ szklanki cukru pudru
• 3 łyżki wiórków kokosowych
• 3 łyżki soku z pomarańczy
• 4 łyżki rodzynek
• 5 dag skórki pomarańczowej
• 4 łyżeczki żelatyny
DO DEKORACJI:
• 2 mandarynki
• 2 łyżki posiekanych orzechów
• 2 łyżki płatków migdałowych
• Kilka winogron
• 4 żółtka
• ½ szklanki gęstej śmietany
• 10 dag masła
• ½ szklanki cukru pudru
• 3 łyżki wiórków kokosowych
• 3 łyżki soku z pomarańczy
• 4 łyżki rodzynek
• 5 dag skórki pomarańczowej
• 4 łyżeczki żelatyny
DO DEKORACJI:
• 2 mandarynki
• 2 łyżki posiekanych orzechów
• 2 łyżki płatków migdałowych
• Kilka winogron
Sposób przygotowania:
1. Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach ciepłej przegotowanej wody. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i miękkim masłem, połączyć z serem, śmietaną i pozostałymi składnikami sernika. Na końcu dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać masę.
2. Tortownicę wyłożyć folią, następnie wylać masę serową i wstawić do lodówki na kilka godzin.
3. Gotowy torcik przełożyć na talerz. Udekorować płatkami migdałowymi, orzechami, cząstkami mandarynek oraz winogronami.
2. Tortownicę wyłożyć folią, następnie wylać masę serową i wstawić do lodówki na kilka godzin.
3. Gotowy torcik przełożyć na talerz. Udekorować płatkami migdałowymi, orzechami, cząstkami mandarynek oraz winogronami.









zaloguj się przez Facebook










Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.