Przepisy: Kuchnia polska
Pasta z wędzonej ryby
- łatwe
- do 30 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: śniadanie, kolacja
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: ryby i owoce morza
Okazje: inne
Sposób przygotowania: inne
- Autor: wakacjetam
-
Składniki:
Rybka wędzona ( ja lubię makrelę bo jestem leniwa a ona się łatwo obiera)
1/2 kostki twarogu
koperek
szczypiorek
sól
pieprz
wędzona papryka
1/2 kostki twarogu
koperek
szczypiorek
sól
pieprz
wędzona papryka
Sposób przygotowania:
Rybę filetujemy, dodajemy resztę składników i widelcem ugniatamy na gładką masę.
Zamiast twarogu można dodać masło. Zamiast szczypiorku czy koperku można dodać ulubionych ziół.
Kombinacje są nieskończone.
Można dodać jeszcze jajko na twardo albo koncentrat pomidorowy, jak ktoś lubi bardziej zdecydowane smaki wyciśnięty ząbek czosnku też może pasować.
Smacznego!!!
Zamiast twarogu można dodać masło. Zamiast szczypiorku czy koperku można dodać ulubionych ziół.
Kombinacje są nieskończone.
Można dodać jeszcze jajko na twardo albo koncentrat pomidorowy, jak ktoś lubi bardziej zdecydowane smaki wyciśnięty ząbek czosnku też może pasować.
Smacznego!!!
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.