Przepisy: Kuchnia polska
pikle musztardowe
- łatwe
- do 30 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: lunch, obiad, kolacja
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: inne
Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , piknik, inne,
Sposób przygotowania: marynowane
- Autor: wakacjetam
-
Składniki:
1szkl.octu
6szkl. wody
2 łyżki soli
1szkl. cukru
kilka ziarenek ziela angielskiego
2 listki laurowe
5 łyżek musztardy
kilka ziarenek pieprzu
5kg. przerośniętych ogórków
6szkl. wody
2 łyżki soli
1szkl. cukru
kilka ziarenek ziela angielskiego
2 listki laurowe
5 łyżek musztardy
kilka ziarenek pieprzu
5kg. przerośniętych ogórków
Sposób przygotowania:
Ogórki trzeba obrać i pokroić wzdłuż na ćwiartki, ułożyć ciasno w słoikach i zalać gorącą zalewą. Przygotowanie zalewy to rzecz prosta...trzeba zagotować wszystkie składniki mieszając od czasu do czasu.
Ten przepis nie wymaga pasteryzowania:)
Ten przepis nie wymaga pasteryzowania:)
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.