
Przepisy: Kuchnia polska
pikle musztardowe
- łatwe
 - do 30 min
 
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: lunch, obiad, kolacja
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: inne
Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , piknik, inne,
Sposób przygotowania: marynowane
- Autor: wakacjetam
 - 
                       				   		
 
Składniki:
						1szkl.octu
6szkl. wody
2 łyżki soli
1szkl. cukru
kilka ziarenek ziela angielskiego
2 listki laurowe
5 łyżek musztardy
kilka ziarenek pieprzu
5kg. przerośniętych ogórków
				
				
				
			6szkl. wody
2 łyżki soli
1szkl. cukru
kilka ziarenek ziela angielskiego
2 listki laurowe
5 łyżek musztardy
kilka ziarenek pieprzu
5kg. przerośniętych ogórków
Sposób przygotowania:
			Ogórki trzeba obrać i pokroić wzdłuż na ćwiartki, ułożyć ciasno w słoikach i zalać gorącą zalewą. Przygotowanie zalewy to rzecz prosta...trzeba zagotować wszystkie składniki mieszając od czasu do czasu. 
Ten przepis nie wymaga pasteryzowania:)
		
		
	Ten przepis nie wymaga pasteryzowania:)









 zaloguj się przez Facebook

		








							
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.