Polędwiczki wieprzowe z karmelizowanymi pomarańczami

  • średnie
  • do 30 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 2 osoby

Głowne składniki: mąki, kasze , makarony, mięso i podroby, owoce,

Okazje: przyjęcie , urodziny,

Sposób przygotowania: smażone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 1)
     

Składniki:

Składniki:

- polędwiczka wieprzowa
- 1 pomarańcza
- 2 marchewki
- 1 szklanka kaszy kus- kus
- sól morska
- pieprz
- 1 papryczka chilli
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

1. Polędwiczkę obtocz w soli i pieprzu. Na oleju zeszklij rozgnieciony ząbek czosnku - następnie go wyrzuć.
2. Polędwiczkę smaż, aż z wszystkich stron będzie złoto-brązowa. Następnie dodaj papryczkę chilli i 2 plastry pomarańczy.
3. Ugotuj marchewki i kus kus w lekko osolonej wodzie.
4. Dodaj do polędwiczki sok z reszty pomarańczy i dodaj cukier. Pamiętaj, by przekręcać pomarańczę i polędwiczki.
5. Po czym poznać, że polędwiczki są gotowe? Lekko naciśnij mięso, jeżeli będzie miękkie, a skórka brązowa- jest gotowe :). Po przekrojeniu powinno być lekko różowe w środku.
6. Układaj na talerzu w kolejności- kus kus, pomarańcza, mięso i marchewki. Na koniec polej sosem, który jest na patelni ;).

http://iloffood.blogspot.com/

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012