Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Roladki z szynką i wędzonym serem

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Liczba osób: 2 osoby

Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

2 duże strąki kolorowej papryki
2 łyżki oliwy
15 dag szynki
15 dag żółtego sera wędzonego
1 łyżka drobno posiekanej natki
4-5 łyżek majonezu
Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Papryki umyj, wytrzyj do sucha i posmaruj oliwą. Strąki ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200stopni i piecz około 30 minut. Wyjmij papryki i odstaw na kilka minut.
W tym czasie szynkę pokrój w drobniutką kostkę. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj z wędliną, natką i majonezem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Przestudzone papryki obierz, potnij na dość szerokie, podłużne cząstki. Usuń ze środka gniazda nasienne. Każdy kawałek papryk dość gruba posmaruj farszem szynkowo-serowym. Ciasno zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012