Przepisy: Kuchnia polska
Roladki z szynką i wędzonym serem
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Liczba osób: 2 osoby
Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: mirekstr
-
Składniki:
2 duże strąki kolorowej papryki
2 łyżki oliwy
15 dag szynki
15 dag żółtego sera wędzonego
1 łyżka drobno posiekanej natki
4-5 łyżek majonezu
Sól, pieprz
2 łyżki oliwy
15 dag szynki
15 dag żółtego sera wędzonego
1 łyżka drobno posiekanej natki
4-5 łyżek majonezu
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Papryki umyj, wytrzyj do sucha i posmaruj oliwą. Strąki ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200stopni i piecz około 30 minut. Wyjmij papryki i odstaw na kilka minut.
W tym czasie szynkę pokrój w drobniutką kostkę. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj z wędliną, natką i majonezem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Przestudzone papryki obierz, potnij na dość szerokie, podłużne cząstki. Usuń ze środka gniazda nasienne. Każdy kawałek papryk dość gruba posmaruj farszem szynkowo-serowym. Ciasno zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami.
W tym czasie szynkę pokrój w drobniutką kostkę. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj z wędliną, natką i majonezem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Przestudzone papryki obierz, potnij na dość szerokie, podłużne cząstki. Usuń ze środka gniazda nasienne. Każdy kawałek papryk dość gruba posmaruj farszem szynkowo-serowym. Ciasno zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.