Przepisy: Kuchnia polska
ROSÓŁ Z BAZYLIOWYMI MAKARONIKAMI
- łatwe
- do 60 min
Pora dania: obiad
Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: grzesio1403
-
Składniki:
SKŁADNIKI:
• 50 dag wołowiny bez kości
• Ćwiartka młodej tłustej kury
• Porcja włoszczyzny bez kapusty
• Pęczek natki pietruszki
• Ziarna pieprzu i ziela angielskiego
• Liść laurowy
• Listek lubczyku
CIASTO:
• ½ szklanki mąki
• ½ szklanki mleka
• ¼ szklanki listków bazylii
• Jajko
• Łyżka roztopionego masła
• Olej do smażenia
• 50 dag wołowiny bez kości
• Ćwiartka młodej tłustej kury
• Porcja włoszczyzny bez kapusty
• Pęczek natki pietruszki
• Ziarna pieprzu i ziela angielskiego
• Liść laurowy
• Listek lubczyku
CIASTO:
• ½ szklanki mąki
• ½ szklanki mleka
• ¼ szklanki listków bazylii
• Jajko
• Łyżka roztopionego masła
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
WYKONANIE:
1. Umyte mięso wołowe zalewamy 3 litrami wody, dodajemy przyprawy, gotujemy na niewielkim ogniu. W połowie gotowania dodajemy mięso z kury oraz włoszczyznę. Całość gotujemy, aż składniki będą miękkie.
2. Gotowy rosół cedzimy, wrzucamy związany nitką pęczek pietruszki, odstawiamy pod przykryciem.
3. W blenderze miksujemy składniki ciasta, smażymy na oleju cienkie naleśniki. Naleśniki zwijamy w roladę , kroimy cienkie makaroniki i kładziemy na talerz.
4. Z rosołu usuwamy pęczek pietruszki, gdy trzeba , całość doprawiamy do smaku. Makaroniki zalewamy gorącym rosołem i natychmiast podajemy.
1. Umyte mięso wołowe zalewamy 3 litrami wody, dodajemy przyprawy, gotujemy na niewielkim ogniu. W połowie gotowania dodajemy mięso z kury oraz włoszczyznę. Całość gotujemy, aż składniki będą miękkie.
2. Gotowy rosół cedzimy, wrzucamy związany nitką pęczek pietruszki, odstawiamy pod przykryciem.
3. W blenderze miksujemy składniki ciasta, smażymy na oleju cienkie naleśniki. Naleśniki zwijamy w roladę , kroimy cienkie makaroniki i kładziemy na talerz.
4. Z rosołu usuwamy pęczek pietruszki, gdy trzeba , całość doprawiamy do smaku. Makaroniki zalewamy gorącym rosołem i natychmiast podajemy.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.