Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

ROSÓŁ Z BAZYLIOWYMI MAKARONIKAMI

  • łatwe
  • do 60 min

Pora dania: obiad

Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

SKŁADNIKI:
• 50 dag wołowiny bez kości
• Ćwiartka młodej tłustej kury
• Porcja włoszczyzny bez kapusty
• Pęczek natki pietruszki
• Ziarna pieprzu i ziela angielskiego
• Liść laurowy
• Listek lubczyku
CIASTO:
• ½ szklanki mąki
• ½ szklanki mleka
• ¼ szklanki listków bazylii
• Jajko
• Łyżka roztopionego masła
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

WYKONANIE:
1. Umyte mięso wołowe zalewamy 3 litrami wody, dodajemy przyprawy, gotujemy na niewielkim ogniu. W połowie gotowania dodajemy mięso z kury oraz włoszczyznę. Całość gotujemy, aż składniki będą miękkie.
2. Gotowy rosół cedzimy, wrzucamy związany nitką pęczek pietruszki, odstawiamy pod przykryciem.
3. W blenderze miksujemy składniki ciasta, smażymy na oleju cienkie naleśniki. Naleśniki zwijamy w roladę , kroimy cienkie makaroniki i kładziemy na talerz.
4. Z rosołu usuwamy pęczek pietruszki, gdy trzeba , całość doprawiamy do smaku. Makaroniki zalewamy gorącym rosołem i natychmiast podajemy.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012