Przepisy: Kuchnia polska
sernik bez spodu
- łatwe
- do 30 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: mąki, kasze , makarony
Okazje: Wielkanoc , urodziny, inne,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: tenia
-
Składniki:
1 kg twarogu (wiaderko)
6 jajek (bialka oddzielic )
1 budyn waniliowy
3 lyzki maki ziemniaczanej
2oogr masla
11/2szkl cukru
wszystko dobrze wyrobic na koniec dodac ubita piane z bialek delikatnie palaczyc z masa serowa *ja robie to drewniana lyzka
piec 10 min w 200st
zmiejszyc do 180st i piec 20 min
pozostale w 150 st
tak okolo 1,5 godz
smacznego
dodac bakalie
6 jajek (bialka oddzielic )
1 budyn waniliowy
3 lyzki maki ziemniaczanej
2oogr masla
11/2szkl cukru
wszystko dobrze wyrobic na koniec dodac ubita piane z bialek delikatnie palaczyc z masa serowa *ja robie to drewniana lyzka
piec 10 min w 200st
zmiejszyc do 180st i piec 20 min
pozostale w 150 st
tak okolo 1,5 godz
smacznego
dodac bakalie
Sposób przygotowania:
maslo cukier i zoltka utrzec na kogiel mogiel
dodac ser i pozniej budyn i make na koniec dodajemy bakalie i piane
dodac ser i pozniej budyn i make na koniec dodajemy bakalie i piane
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.