Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

sernik bez spodu

  • łatwe
  • do 30 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: mąki, kasze , makarony

Okazje: Wielkanoc , urodziny, inne,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

1 kg twarogu (wiaderko)
6 jajek (bialka oddzielic )
1 budyn waniliowy
3 lyzki maki ziemniaczanej
2oogr masla
11/2szkl cukru
wszystko dobrze wyrobic na koniec dodac ubita piane z bialek delikatnie palaczyc z masa serowa *ja robie to drewniana lyzka
piec 10 min w 200st
zmiejszyc do 180st i piec 20 min
pozostale w 150 st
tak okolo 1,5 godz
smacznego

dodac bakalie

Sposób przygotowania:

maslo cukier i zoltka utrzec na kogiel mogiel
dodac ser i pozniej budyn i make na koniec dodajemy bakalie i piane

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012