Skręcane paluchy z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia miejska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, podwieczorek

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: mąki, kasze , makarony

Okazje: przyjęcie , piknik, Sylwester,

Sposób przygotowania: bez gotowania , pieczone,


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

ciasto francuskie
Farsz:
50 dkg pieczarek
1 cebula
1 łyżka oleju
sól, pieprz

Sposób przygotowania:


farsz: Pieczarki dokładnie umyć i obgotować w gorącej wodzie przez ok 5 min. Odsączyć, wystudzić i bardzo drobno posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do pieczarek, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.

Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy na prostokąt. Na jedną połowę nałożyć cały farsz, następnie przykryć drugą połową. Boki dokładnie skleić i nożem kroić paski grubości ok 2 cm. Każdy skręcić w paluchy, posmarować jajkiem i przełożyć na blachę. Piec przez ok 25-30 min w temperaturze 200-220 C

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012