Przepisy: Kuchnia polska
Szaszłyki z ziemniaków i boczku.
- łatwe
- do 60 min
Pora dania: obiad
Głowne składniki: warzywa , mięso i podroby,
Sposób przygotowania: grillowane
- Autor: zmodelewski
-
Składniki:
Składniki:
• 12 małych, młodych ziemniaków
• 12 cienkich plasterków boczku
• 12 pomidorków koktajlowych
• Kilkanaście listków szałwii
• Sól, pieprz
• 12 małych, młodych ziemniaków
• 12 cienkich plasterków boczku
• 12 pomidorków koktajlowych
• Kilkanaście listków szałwii
• Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Przygotowanie:
• Ziemniaki dobrze umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, po czym obrać ze skórki. Każdy ziemniak owinąć w plasterek boczku.
• Ziemniaki, pomidorki i listki szałwii nadziewać na patyczki.
• Całość oprószyć solą i pieprzem.
• Szaszłyki piec na grillu lub w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
• Podawać z sosem majonezowym lub jogurtowym.
• Ziemniaki dobrze umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, po czym obrać ze skórki. Każdy ziemniak owinąć w plasterek boczku.
• Ziemniaki, pomidorki i listki szałwii nadziewać na patyczki.
• Całość oprószyć solą i pieprzem.
• Szaszłyki piec na grillu lub w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
• Podawać z sosem majonezowym lub jogurtowym.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.