Przepisy: Kuchnia polska
Wielkanocne jajka
- średnie
- do 30 min
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: śniadanie, kolacja
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: nabiał
Okazje: Wielkanoc
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: BibliaSmakow
-
Składniki:
pasta z łososia
pasta z tuńczyka
5 rzodkiewek
koperek
szczypiorek
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Przydał mi się również do rzodkiewek.
Pastę można przygotować samodzielnie na bazie twarożku lub kupić gotowe pasty rybne w tubkach. Połówki jajek układamy na półmisku, na każdą wyciskamy trochę pasty. Jedną rzodkiewkę kroimy na pół, wzdłuż i w cienkie plasterki. Wciskamy po jednym plasterku w pastę na każdym jajku, posypujemy solą i pieprzem i przystrajamy koperkiem. Na środku układamy powycinane w kwiatki rzodkiewki i ozdabiamy je szczypiorkiem. Wielkanocny ogródek gotowy.
Komentarze
halusia | 26-03-2013
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.