Zapiekanka z indykiem w delikatnym sosie śmietanowym

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Liczba osób: 2 osoby

Głowne składniki: warzywa

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:


4 duże strąki papryki
½ szklanki bulionu warzywnego
30dag fileta z indyka
2 cebule
1 szklanka bulionu drobiowego
½ szklanki śmietany kremówki
10 dag sera mozzarella
1 łyżka oleju
1 czubata łyżka mąki pszennej
Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Papryki umyj, zetnij wierzchy i wydrąż nasiona. Ułóż w żaroodpornym naczyniu, podlej bulionem warzywnym. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200stopni i piecz około 10 minut.
Przygotuj nadzienie. Mięso potnij w kostkę, cebulę obierz i pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej olej, zarumień na nim mięso. Dodaj cebulę i smaż jeszcze razem około 3minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Podpieczone strąki papryk napełnij przygotowanym farszem. Podlej bulionem drobiowym wymieszanym ze śmietaną. Ser pokrój w kosteczkę i posyp papryki. Przykryj odciętymi wierzchami. Ponownie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200st. Piecz przez kolejne 10-15minut.


Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012