Przepisy: Kuchnia polska
Zupa ze świeżych grzybów
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Liczba osób: 4 i więcej
- Autor: terenia
-
Składniki:
Ok. 400g świeżych (borowiki, podgrzybki)
Wywar z rosołu lub warzyw
ziemniaki
1 łyżka mąki
½ szklanki wody
3 łyżki śmietany
Sól, pieprz
Wywar z rosołu lub warzyw
ziemniaki
1 łyżka mąki
½ szklanki wody
3 łyżki śmietany
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Grzyby starannie umyj pod bieżącą wodą, cienko pokrój a następnie zalej wodą i zagotuj.
Odcedź, dodaj do wywaru i gotuj jeszcze ok.30 minut.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do wywaru, gotuj aż będą miękkie. Dodaj zaprawkę z mąki i wody a następnie śmietanę. Dopraw do smaku solą i pieprzem
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.