Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Zupa ze świeżych grzybów

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Liczba osób: 4 i więcej


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

Ok. 400g świeżych (borowiki, podgrzybki)
Wywar z rosołu lub warzyw
ziemniaki
1 łyżka mąki
½ szklanki wody
3 łyżki śmietany
Sól, pieprz

Sposób przygotowania:


Grzyby starannie umyj pod bieżącą wodą, cienko pokrój a następnie zalej wodą i zagotuj.
Odcedź, dodaj do wywaru i gotuj jeszcze ok.30 minut.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do wywaru, gotuj aż będą miękkie. Dodaj zaprawkę z mąki i wody a następnie śmietanę. Dopraw do smaku solą i pieprzem

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012