Express pstrąg

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia hiszpańska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: lunch, obiad, kolacja

Liczba osób: 2 osoby

Dieta: niskokaloryczna, niskocholesterolowa,

Głowne składniki: warzywa , ryby i owoce morza,

Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , Boże Narodzenie, Sylwester,

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

- 2 pstrągi (wypatroszone)
- pęczek pietruszki
- 1 cytryna
- 1/2 główki czosnku
- 6 pomidorków cherry
- 1 łyżka czosnku niedźwiedziego
- 1 łyżka soli morskiej

Sposób przygotowania:

1. Rybki umyj, włóż do każdej z nich 1/2 pęczka pietruszki.
2. Ułóż pstrągi w formie, na sreberku. Posyp solą morską i czosnkiem niedźwiedzim.
3. Pomiędzy rybkami układamy pomidorki, przekrojony (nieobrany) czosnek i przekrojoną cytrynę.
4. Piecz w 180 stopniach przez 15 minut :).

http://iloffood.blogspot.com/

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012