Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 24

odwiedziny: 31      poprzedni | następny

» powrót

BAGIETKI NA CZTERY SPOSOBY

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 4 krótkie bagietki
• 35 dag startego żółtego sera
• świeże zioła, sól, pieprz

SPOSÓB PIERWSZY:
• 2 pomidory, łyżka oliwy
• 10 dag sera mozzarella
• 4 łyżki tartego parmezanu

SPOSÓB DRUGI
• 30 dag pieczarek
• 1 cebula, 2 łyżki masła

SPOSÓB TRZECI:
• kilka suszonych śliwek
• 20 dag boczku w plasterkach
• ½ szklanki czerwonego wina

SPOSÓB CZWARTY:
• 30 dag szynki
• 2 gruszki z octu, orzechy włoskie
• 20 dag sera pleśniowego

Sposób przygotowania:

Bagietki przekroić wzdłuż. Dwa kawałki skropić oliwą. Obłożyć plasterkami pomidorów, mozzarelli, przyprawić. Posypać żółtym serem i parmezanem. Pokrojone w plasterki pieczarki podsmażyć na maśle z pokrojoną w plasterki cebulą, doprawić. Nałożyć na dwie połówki, posypać żółtym serem. Śliwki namoczyć w winie. Nałożyć wraz z plasterkami boczku na kolejne dwie połówki. Posypać żółtym serem. Szynkę pokroić w plasterki, gruszki w paski. Ser pleśniowy pokruszyć, orzechy posiekać. Nałożyć na pozostałe połówki. Zapiekać ok. 20 minut w 190oC. Ozdobić ziołami.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012