Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 27

odwiedziny: 155      poprzedni | następny

» powrót

szarlotka

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

3 szklanki mąki pszennej
4-5 jajek
1 szklanka cukru
¾ szklanki cukru pudru
Kostka margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 litrowy słoik upróżonych jabłek

Sposób przygotowania:

Z mąki, żółtek ze wszystkich jajek, szklanki cukru i margaryny energicznie i krótko zagnieć ciasto. Powinno być suche i sypkie .Dwie trzecie ciasta wysyp na blachę i podpiecz 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Ubij białka na sztywną pianę. Pod koniec wsypuj powoli cukier puder i ubiaj jeszcze trochę. Na podpieczone ciasto wyłóż jabłka a następnie ubitą pianę. Do pozostałej 1/3 części ciasta dosyp łyżkę cukru, wymieszaj i wysyp równomiernie na pianę. Ciasto włóż do piekarnia rozgrzanego do temperatury 1800 i piecz ok. 45 minut


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012