- średnie
- powyżej 60 min
- Dodał: jadziap64
Składniki:
• sól
NADZIENIE:
• 40 dag twarogu
• 1 jajko
• 1 łyżeczka masła
• sól
Sposób przygotowania:
Twaróg zemleć, dodać jajko, masło i sól. Wymieszać. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach i odcisnąć. Do startych ziemniaków dodać zmielone, gotowane ziemniaki, posolić i starannie wyrobić. Formować z ciasta lekko spłaszczone kule, robić w nich dołki i łyżeczką nakładać nadzienie, dobrze je ugnieść formując okrągłe pyzy. Zagotować wodę z sola w dużym garnku. Wrzucać ostrożnie pyzy i gotować ok. 20 minut, uważając żeby się nie skleiły. Wyjmować łyżką cedzakową na talerz. Pyzy można polać stopionym masłem, śmietaną lub podawać ze skwarkami.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
ewcia444 | 18-10-2013
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.