Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 66

odwiedziny: 34      poprzedni | następny

» powrót

Krążki mięsno-ryżowe

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Składniki:

4 strąki papryki
½ szklanki ryżu
50dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
1 duża cebula
1 szklanka bulionu wołowego
1-2 ząbki czosnku
Po 2 gałązki tymianku, oregano i natki
1 jajko
2 łyżki oliwy
Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ryż opłucz na sitku pod bieżącą wodą, dokładnie osącz. W garnku zagotuj lekko posoloną wodę. Wsyp ryż, poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 20minut. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia. Zetnij wierzchy papryk, strąki umyj i osącz. Cebulę i czosnek obierz, cebulę pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Zioła opłucz, osusz i posiekaj. Mięso mielone włóż do miseczki, dodaj cebulę, czosnek, zioła oraz ryż. Wbij jajko, przypraw solą i pieprzem i wyrób masę. Strąki papryk napełnij mięsną masą. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej bulionem. Piecz w piecyku 35-40 minut w temperaturze 200stopni. Po wyjęciu poczekaj aż przestygnie a następnie pokrój w grube plastry.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012