Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 66

odwiedziny: 98      poprzedni | następny

» powrót

Ryba na szpinaku.

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Składniki:

Składniki:
• 4 filety z ryby morskiej
• 2 pomidory
• 5 dag świeżego szpinaku
• Sok z cytryny
• 3 ząbki czosnku
• Pieprz ziołowy
• ½ kieliszka wytrawnego białego wina
• 2 łyżki masła
• 2-3 łyżki plasterków oliwek faszerowanych papryką
• Zioła prowansalskie
• Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Rybę opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i ziołowym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Odstaw na kilka minut. • Przebierz szpinak i włóż go na 10 sekund do posolonego wrzątku. Odcedź i przelej bardzo zimną wodą. Dobrze osącz, liście pokrój w paski. Wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i umieść w naczyniu żaroodpornym. • Na szpinaku ułóż kawałki ryby, przekładając je plastrami pomidorów. Posyp oliwkami. Zalej białym winem. Następnie rybę przykryj cienkimi plasterkami mocno schłodzonego masła. Oprósz pieprzem. • Danie wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012