Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 88

odwiedziny: 46      poprzedni | następny

» powrót

ŚWIDERKI Z PESTO SZPINAKOWYM

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 40 dag makaronu świderki
• 25 dag świeżego szpinaku
• ½ szklanki oliwy
• 2 łyżki startego parmezanu
• 3 ząbki czosnku
• 1 łyżka śmietany
• 10 dag parmezanu
• Sól

Sposób przygotowania:

Szpinak oczyścić, umyć, osączyć i oberwać ogonki. Przełożyć do wysokiego naczynia, zmiksować z oliwą, parmezanem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na końcu domieszać śmietanę. Całość doprawić do smaku solą. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Osączyć i wymieszać z pesto szpinakowym. Rozkładać na talerze, posypać tartym parmezanem i udekorować listkami szpinaku.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012