Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 21

odwiedziny: 16      poprzedni | następny

» powrót

TORCIK BAZYLIOWO – SEROWY

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

CIASTO:
• Szklanka mąki
• Szklanka mleka
• ½ szklanki listków bazylii
• 2 jajka
• 5 dag roztopionego masła
• Olej do smażenia
FARSZ:
• 25 dag białego sera
• Kulka pokrojonej drobno mozzarelli
• ½ szklanki posiekanych listków bazylii
• 4 łyżki startego parmezanu
• Jajko
• Sól, pieprz
• Gałka muszkatołowa
WIERZCH:
• 4 łyżki śmietany 18 proc.
• 2 czubate łyżki tartego parmezanu

Sposób przygotowania:

1. W blenderze zmiksuj składniki ciasta. Usmaż na oleju cienkie naleśniki. 2. Wymieszaj składniki farszu, dopraw do smaku. Naleśniki przełóż farszem, tworząc torcik. Śmietanę wymieszaj z parmezanem, polej wierzch torciku. Wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Wyjmij, pokrój na porcje i od razu podawaj.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012