- łatwe
- do 60 min
- Dodał: bogunia1503
Składniki:
CIASTO:
• Szklanka mąki
• Szklanka mleka
• ½ szklanki listków bazylii
• 2 jajka
• 5 dag roztopionego masła
• Olej do smażenia
FARSZ:
• 25 dag białego sera
• Kulka pokrojonej drobno mozzarelli
• ½ szklanki posiekanych listków bazylii
• 4 łyżki startego parmezanu
• Jajko
• Sól, pieprz
• Gałka muszkatołowa
WIERZCH:
• 4 łyżki śmietany 18 proc.
• 2 czubate łyżki tartego parmezanu
• Szklanka mąki
• Szklanka mleka
• ½ szklanki listków bazylii
• 2 jajka
• 5 dag roztopionego masła
• Olej do smażenia
FARSZ:
• 25 dag białego sera
• Kulka pokrojonej drobno mozzarelli
• ½ szklanki posiekanych listków bazylii
• 4 łyżki startego parmezanu
• Jajko
• Sól, pieprz
• Gałka muszkatołowa
WIERZCH:
• 4 łyżki śmietany 18 proc.
• 2 czubate łyżki tartego parmezanu
Sposób przygotowania:
1. W blenderze zmiksuj składniki ciasta. Usmaż na oleju cienkie naleśniki. 2. Wymieszaj składniki farszu, dopraw do smaku. Naleśniki przełóż farszem, tworząc torcik. Śmietanę wymieszaj z parmezanem, polej wierzch torciku. Wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Wyjmij, pokrój na porcje i od razu podawaj.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.