Ostatnio popularne przepisy
-
- łatwe
- do 60 min
Krokieciki w cieście francuskim
Autor: alicja_adamek | Komentarzy: 0
Grzyby zalej wodą i namocz przez noc. Następnego dnia ugotuj je w tej samej wodzie. Na oleju podsmaż posiekaną w kostkę cebulę, dodaj pokrojoną kapustę i chwilę razem podsmaż. Zimną kapustę z cebulą oraz osączone grzyby i kiełbasę...
-
- średnie
- do 60 min
Leniwa kapusta "pazibroda"
Autor: janmega | Komentarzy: 1
Kapustę drobno pokroić, ugotować i odcedzić. Groch ugotować i osączyć w gęstym sitku. Ziemniaki obrać, ugotować i odcedzić. Do dużego garnka włożyć kapustę, groch, ziemniaki oraz przyprawy i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków....
-
- łatwe
- powyżej 60 min
Zapiekanka z trzema serami.
Autor: zmodelewski | Komentarzy: 0
Przygotowanie: • Ziemniaki cienko obierz. Włóż do posolonego wrzątku. Gotuj około 10 minut. Następnie odcedź, osącz, a kiedy przestygną, potnij je w niezbyt grube plasterki. Żaroodporną formę cienko posmaruj olejem. Brzegi formy wyłóż...
-
- łatwe
- do 60 min
Ciasto jogurtowo - gruszkowe
Autor: ja_melia | Komentarzy: 0
Przygotowanie: Jajka ubijamy w dużym garnku mikserem. Dodajemy cukier oraz cukier waniliowy. Ciągle miksując dosypywać stopniowo mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Gdy składniki się połączą, dolewać olej i wlać...
-
- łatwe
- do 30 min
ciastka z czekoladą
Autor: groaga | Komentarzy: 0
1. Zmiksować na gładką masę masło ( najlepiej wyjąć wcześniej z lodówki )z cukrem 2. Ciągle miksując dodać jajka 3. Sodę rozpuścić w wodzie i dodać do ciasta 4. Dodać sól 5. Dodać mąkę i wymieszać 6. Dodać 2/3 czekolady do ciasta i...
-
- łatwe
- do 30 min
Likier anyżowy (Sambuca)
Autor: SuperKuchnia | Komentarzy: 0
Przyprawy i skórkę z cytryny macerować wraz z alkoholem w słoju szczelnie zamykanym przez 20 dni w ciemnym i chłodnym miejscu, pamiętając o tym, aby potrząsnąć słojem przynajmniej dwukrotnie na dzień. Po tym czasie, rozpuścić cukier...
-
- średnie
- do 60 min
Sznycel wiedeński
Autor: SuperKuchnia | Komentarzy: 0
Kawałki mięsa cielęcego dobrze stłuc, lekko posolić, obtoczyć w mące, i w jajku, następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać dosyć dużą ilość tłuszczu – oleju lub masła. Mięso należy smażyć po obu stronach aż do uzyskania złotego...
-
- średnie
- powyżej 60 min
Barszcz Ukraiński
Autor: SuperKuchnia | Komentarzy: 0
Żeberka podzielić na małe części, pręgę wołową włożyć w całości i zalać wodą. Marchewkę, pietruszkę, seler, kartofle, buraki, cebulę, ząbki czosnku - obrać. Po 15 minutach dodać do gotującego się mięsa 2 marchewki, 1 cebulę,...
-
- średnie
- do 60 min
PAPRYKA NADZIEWANA RYŻEM I MIĘSEM
Autor: ja_melia | Komentarzy: 0
Paprykę umyć, usunąć środek. Cebulę pokroić i poddusić, aż się zeszkli. Mięso wymieszać z ryżem, cebulą, przyprawami i jajkiem.Nadzieniem wypełnić dokładnie papryki. Wyłożyć garnek paprykami, podlać bulionem. Dusić około 30 minut....
-
- łatwe
- powyżej 60 min
Gryczak z lubelskiej wsi
Autor: Dorota Minta
|
Komentarzy: 0
Wyrobić składniki na jednolitą masę. Doprawić solą, pieprzem i miętą. Wyłożyć do wysokiej blachy grubo wysmarowanej smalcem i starannie ugnieść, by nie było pustych przestrzeni. Wierzch wygładzić i zwilżyć wodą (można posmarować...









zaloguj się przez Facebook












