Ostatnio popularne przepisy
-
- średnie
- do 60 min
Ciasto jogurtowe z bydyniem - a'la sernik królewski
Autor: ja_melia | Komentarzy: 0
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jogurty, olej i wsypać budynie. Dokładnie wymieszać lub zmiksować. Białka ubić na piankę i wmieszać delikatnie do masy, dodać cukier waniliowy, wymieszać. Dużą formę wyłożyć folią...
-
- łatwe
- powyżej 60 min
MALINOWE BABECZKI Z BEZĄ
Autor: roman46 | Komentarzy: 0
Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło i wszystko razem posiekać. Następnie dodać pozostałe składniki zagnieść gładkie ciasto. Po czym zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Białka...
-
- łatwe
- do 60 min
CIASTO POMARAŃCZOWO - ORZECHOWE
Autor: ja_melia | Komentarzy: 0
Do dużej miski wsypać orzechy włoskie, bułkę tartą, cukier, proszeki do pieczenia oraz cynamon. Wymieszać. Naspnie wlać roztrzepane jajka, olej, skórkę z pomarańczy oraz jej sok i po kilka kropli aromatów. Dokładnie całość wymieszać...
-
- łatwe
- do 30 min
ciastka z czekoladą
Autor: groaga | Komentarzy: 0
1. Zmiksować na gładką masę masło ( najlepiej wyjąć wcześniej z lodówki )z cukrem 2. Ciągle miksując dodać jajka 3. Sodę rozpuścić w wodzie i dodać do ciasta 4. Dodać sól 5. Dodać mąkę i wymieszać 6. Dodać 2/3 czekolady do ciasta i...
-
- łatwe
- do 30 min
prawdą i szanować kogoś za serdeczny związek
Autor: williamnich | Komentarzy: 0
Chciałbym spotkać się z uczciwością, zaufaniem, miłością, troską, prawdą i szanować kogoś za serdeczny związek
-
- łatwe
- powyżej 60 min
ciasto GARGAMEL
Autor: SuperKuchnia | Komentarzy: 0
Ciasto piernikowe - wykonanie: Margarynę ucierać z cukrem, dodając po jednym żółtku i pozostałe składniki. Na końcu wmieszać ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto podzielić i upiec 2 placki w temp. 160-170 st. C przez ok. 35-40...
-
- łatwe
- do 30 min
Frytki z karpia
Autor: SuperKuchnia | Komentarzy: 0
Po usunięciu ości, filet z karpia pokroić w paseczki wielkości dużych frytek. Następnie przygotować ciasto mieszając jaja, zmielony czosnek lubczyk, sól i pieprz, w którym zanurzamy rybę na ok. 2 godz. Po tym czasie wyjmujemy kawałki...
-
- średnie
- powyżej 60 min
Sarmale – Gołąbki
Autor: SuperKuchnia | Komentarzy: 1
Mielone mięso mieszamy z ryżem, pokrojoną cebulą, drobno pokrojonymi jarzynami, łyżeczką wegety, solą i pieprzem na jednolitą masę. Farszem napełniamy liście kapusty i zwijamy je (powinny mieć podłużny kształt i być mniejsze od polskich...
-
- łatwe
- do 60 min
CIASTO JOGURTOWO - CYTRYNOWE
Autor: ja_melia | Komentarzy: 0
Masło roztopić i ostudzić. W osobnym naczyniu wymieszać jogurt z sokiem z cytryny. Wymieszać mąkę, z cukrami, proszkami i solą. Wdrugiej misce wymieszać jogurt, jajka, masło, aromat i skórkę. D osuchych składników dodać czekoladę...
-
- średnie
- do 30 min
Kompot z suszu
Autor: janmega | Komentarzy: 0
Suszone owoce włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą. Posłodzić do smaku i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu około 15 minut i odstawić do ostygnięcia. Kompot najlepiej podawać jako napój lub zupę z lanymi kluskami albo...









zaloguj się przez Facebook












