Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 30

odwiedziny: 66      poprzedni | następny

» powrót

MIELONE ZE SZPINAKIEM

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 40 dag mielonego indyka lub szynki wieprzowej
• 20 dag szpinaku w liściach świeżego lub rozmrożonego
• 1 mała cebulka
• 1 papryczka chilli
• 2 duże ząbki czosnku
• 2 łyżki masła
• 1 jajko
• 1 łyżeczka gęstej słodkiej śmietany
• 1 łyżeczka suszonego oregano
• Sól, pieprz
• Sezam do panierowania, olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Cebulę obierz, posiekaj. Szpinak pokrój na małe kawałki. Cilli przekrój na pół, oczyść z pestek, strączek posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę, zeszklij, a następnie dodaj rozgnieciony czosnek, szpinak i chilli. Duś kilka minut, aż szpinak zmięknie. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Mięso wymieszaj na jednolitą masę z jajkiem, śmietaną i oregano. Dopraw solą oraz pieprzem. Uformuj cztery płaskie placki, nałóż farsz szpinakowy, zlep mięso tworząc kotlety. Panieruj w sezamie i smaż na rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Podawaj z zielonym groszkiem duszonym w bulionie z czosnkiem.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012