Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 30

odwiedziny: 63      poprzedni | następny

» powrót

OGÓRKOWE TUBY

  • łatwe
  • do 30 min

Składniki:

• 2 duże ogórki
• 25 dag twarożku śmietankowego lub tłustego twarogu
• 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%
• 1 dymka ze szczypiorkiem
• 1 pęczek rzodkiewek
• 2 łyżeczki marynowanego pieprzu
• Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ogórki umyj, osusz i pokrój na cztery w miarę równe kawałki. Wydrąż z nich środki, ale nie na wylot, musi pozostać spód. Wyjęte środki ogórków drobno posiekaj, lekko posól i odstaw, aż puszczą sok, następnie dobrze je odciśnij. Rzodkiewki oczyść, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Twarożek zmiksuj ze śmietaną. Dodaj ogórki, rzodkiewkę, posiekaną dymkę ze szczypiorkiem i marynowany pieprz (jeśli ktoś nie lubi ostrych potraw, można zrezygnować z tego dodatku). Masę posól, ewentualnie oprósz pieprzem, dobrze wymieszaj. Porcjami przygotowanej sałatki twarożkowej napełnij ogórkowe tuby. Udekoruj wedle uznania, od razu podawaj.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012