Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 36

odwiedziny: 40      poprzedni | następny

» powrót

Nadziewane ogórki.

  • łatwe
  • do 30 min

Składniki:

Składniki:
• 125 g chudego twarogu
• 6 rzodkiewek
• 2 długie ogórki wężowe
• Pół czerwonej papryki
• 2 łyżki jogurtu naturalnego
• 1 łyżka posiekanego koperku
• 1-2 gałązki koperku do dekoracji
• Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Ogórki umyj i odetnij im końce. Obierz. Potem pokrój na dość grube plastry. Mała łyżeczką zrób wgłębienie, usuwając część gniazd nasiennych. • Twaróg rozgnieć widelcem. Połącz z jogurtem i koperkiem. • Pięć rzodkiewek zetrzyj na tarce, paprykę pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj do twarogu i wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem. • Farsz nałóż do wydrążonych ogórków. Ostatnią rzodkiewkę pokrój na cienkie plasterki. Udekoruj nimi ogórki. Na wierzch połóż koperek i oprósz piperzem.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012