Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 63

odwiedziny: 40      poprzedni | następny

» powrót

Nadziewany kabaczek

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Składniki:

1 kabaczek
1 torebka ryżu
Mała papryka czerwona i żółta
15 dag kukurydzy
1 duża cebula
Majeranek
Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kabaczek obierz ze skóry, przekrój na dwie łódeczki i wydrąż miąższ. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i ostudź. Cebulę obierz a następnie pokrój w kostkę. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i również pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na patelni, dodaj paprykę, ryż i kukurydzę. Dopraw solą ,pieprzem i majerankiem. Powstałe nadzienie włóż do wydrążonego kabaczka. Owiń w folię aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012