- łatwe
- powyżej 60 min
- Dodał: mirekstr
Składniki:
1 kabaczek
1 torebka ryżu
Mała papryka czerwona i żółta
15 dag kukurydzy
1 duża cebula
Majeranek
Sól, pieprz
1 torebka ryżu
Mała papryka czerwona i żółta
15 dag kukurydzy
1 duża cebula
Majeranek
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Kabaczek obierz ze skóry, przekrój na dwie łódeczki i wydrąż miąższ. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i ostudź. Cebulę obierz a następnie pokrój w kostkę. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i również pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na patelni, dodaj paprykę, ryż i kukurydzę. Dopraw solą ,pieprzem i majerankiem. Powstałe nadzienie włóż do wydrążonego kabaczka. Owiń w folię aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.