Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 63

odwiedziny: 38      poprzedni | następny

» powrót

Pierś z warzywami

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

Dwa pojedyncze filety z kurczaka
Kostka rosołowa pietruszka z lubczykiem
1 mała cebula
1 czerwona papryka
2 pomidory
1 mała cukinia
2 ząbki czosnku
Szczypta tymianku i rozmarynu
100ml bulionu
Sól, pieprz
Olej

Sposób przygotowania:

Pierś umyj, osusz i rozbij tłuczkiem. Kostkę rosołową rozgnieć i połącz z jedną łyżeczką oliwy. Powstałą w ten sposób papką posmaruj filety z obydwu stron a następnie przyrumień na patelni, na 2-3 łyżkach oleju. Zmniejsz płomień i smaż ok. 10 minut z każdej strony. Cebulę i cukinię pokrój w kostkę, paprykę w paski a pomidora na małe kawałki. Czosnek przeciśnij przez praskę. W rondlu rozgrzej 4 łyżki oliwy. Dodaj pokrojone warzywa, czosnek oraz po szczypcie tymianku i rozmarynu. Smaż ok. 10-15minut. Podlej bulionem, dopraw solą i pieprzem i podduś ok. 5 minut. Pierś podawaj z warzywami.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012