- łatwe
- do 60 min
- Dodał: dankar
Składniki:
• 1,5 szklanki kurek
• 1 łyżeczka suszonego tymianku
• 2 cebule
• 1 jajko
• 4 łyżki bułki tartej
• 1 łyżka masła
• 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego, sól, pieprz
• 1 pęczek natki pietruszki
• Bułka tarta do panierowania, olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1 cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Kurki oczyścić, posiekać na mniejsze kawałki, dodać do cebuli i chwilę razem smażyć. Ostudzić. ½ pęczka natki posiekać i wymieszać z kurkami. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać jajko, 4 łyżki bułki tartej, posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać suszony tymianek i ½ pęczka posiekanej natki pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Dokładnie wymieszać. Z masy formuj płaskie placki, nałóż farsz kurkowy i zlep mięso tworząc kotlety. Panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.