Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 157

odwiedziny: 182      następny

» powrót

MIELONE Z KURKAMI I TYMIANKIEM

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 40 dag mięsa mielonego
• 1,5 szklanki kurek
• 1 łyżeczka suszonego tymianku
• 2 cebule
• 1 jajko
• 4 łyżki bułki tartej
• 1 łyżka masła
• 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego, sól, pieprz
• 1 pęczek natki pietruszki
• Bułka tarta do panierowania, olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1 cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Kurki oczyścić, posiekać na mniejsze kawałki, dodać do cebuli i chwilę razem smażyć. Ostudzić. ½ pęczka natki posiekać i wymieszać z kurkami. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać jajko, 4 łyżki bułki tartej, posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać suszony tymianek i ½ pęczka posiekanej natki pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Dokładnie wymieszać. Z masy formuj płaskie placki, nałóż farsz kurkowy i zlep mięso tworząc kotlety. Panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012