- łatwe
- do 60 min
- Dodał: plomien777
Składniki:
Składniki:
• 30 dag makaronu
• 50 dag kurek
• 1 duża cebula
• pół szklanki śmietany
• pół szklanki białego wina
• szklanka bulionu
• sól
• pieprz
• 2 łyżeczki masła
• 1/3 szklanki posiekanej natki pietruszki
• 30 dag makaronu
• 50 dag kurek
• 1 duża cebula
• pół szklanki śmietany
• pół szklanki białego wina
• szklanka bulionu
• sól
• pieprz
• 2 łyżeczki masła
• 1/3 szklanki posiekanej natki pietruszki
Sposób przygotowania:
Przygotowanie: • Makaron ugotować. • Kurki umyć, oczyścić i ewentualnie pokroić. • Cebulę pokroić. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulę, aż się zeszkli. • Dodać kurki i chwilę dusić, po czym zalać bulionem i winem i dalej dusić, aż kurki zmiękną. • Wlać śmietanę i doprawić do smaku. • Dodać ugotowany makaron, natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. • Wyłożyć na talerze, udekorować natką pietruszki i podawać.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.