Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Grzybobranie!

    • łatwe
    • do 60 min

    MIELONE Z KURKAMI I TYMIANKIEM

    Autor: dankar | Komentarzy: 0

    1 cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Kurki oczyścić, posiekać na mniejsze kawałki, dodać do cebuli i chwilę razem smażyć. Ostudzić. ½ pęczka natki posiekać i wymieszać z kurkami. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać...

    Punkty: 157

    • łatwe
    • do 60 min

    Ryż z kurkami i kurczakiem.

    Autor: zmodelewski | Komentarzy: 0

    Przygotowanie: • Ryż ugotować. • Kurki umyć, oczyścić i ewentualnie pokroić. • Kurczaka i cebulę pokroić w kostkę. • Do woreczka wsypać łyżkę mąki i wrzucić kawałki kurczaka. Delikatnie obracając, dokładnie wymieszać. Na jednej...

    Punkty: 147

    • łatwe
    • do 60 min

    Kurkowa frittata.

    Autor: jadziam | Komentarzy: 0

    Przygotowanie: • Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Dodaj oczyszczone, umyte i osuszone grzyby. Jeśli są duże, pokrój je. Smaż około 15 minut, mieszając. Przypraw do smaku. • Śmietanę roztrzep z jajkami, dopraw solą, pieprzem i...

    Punkty: 116

    • łatwe
    • do 60 min

    Makaron z kurkami w sosie śmietanowym.

    Autor: plomien777 | Komentarzy: 0

    Przygotowanie: • Makaron ugotować. • Kurki umyć, oczyścić i ewentualnie pokroić. • Cebulę pokroić. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulę, aż się zeszkli. • Dodać kurki i chwilę dusić, po czym zalać bulionem i winem i dalej...

    Punkty: 94

    • łatwe
    • powyżej 60 min

    PIZZA Z KURKAMI I KIEŁBASĄ

    Autor: jadziap64 | Komentarzy: 0

    Przygotuj sos: jedną cebulę drobno posiekaj i zeszklij na 2 łyżkach oliwy, dodaj pomidory i duś ok. 15 minut. Dopraw do smaku połowa ziół, sola oraz pieprzem. Kurki opłucz, osusz i chwilę przesmaż na maśle. Przygotuj ciasto:...

    Punkty: 88

    • łatwe
    • do 60 min

    Zupa ze świeżych grzybów

    Autor: terenia | Komentarzy: 0

    Grzyby starannie umyj pod bieżącą wodą, cienko pokrój a następnie zalej wodą i zagotuj. Odcedź, dodaj do wywaru i gotuj jeszcze ok.30 minut. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do wywaru, gotuj aż będą miękkie. Dodaj zaprawkę ...

    Punkty: 51

    • łatwe
    • powyżej 60 min

    Grzyby marynowane

    Autor: bfk19543005 | Komentarzy: 0

    Grzyby oczyścić dokładnie i wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem soli i cebuli. Gotować aż grzyby będą miękkie. Czas gotowania grzybów: - maślaki,kurki,gąski,turki ok.10-15 min. - podgrzybki,borowiki ok.30 min. Grzyby wyjąć z...

    Punkty: 49

    • łatwe
    • do 60 min

    Pasztet z kaszy gryczanej z grzybami

    Autor: Starszaki | Komentarzy: 2

    Kaszę gryczaną zalewamy ok. 3 szklankami wrzątku oraz szklanką bulionu warzywnego. Gotujemy aż stanie się miękka, a nawet rozgotowana. Studzimy. W oddzielnym rondlu na maśle dusimy drobno posiekaną cebulę i oczyszczone i posiekane...

    Punkty: 46

    • łatwe
    • do 60 min

    Pierogi zaparzane mlekiem z grzybami

    Autor: ewael | Komentarzy: 0

    Przygotować farsz. Grzyby oczyścić, umyć, drobno pokroić. Cebulę pokroić w drobną kostkę, smażyć na patelni na rozgrzanym oleju, aż będzie szklista, dodać grzyby , smażyć jeszcze 7 minut na dość silnym ogniu, aż nadmiar płynu odparuje....

    Punkty: 3

    • średnie
    • powyżej 60 min

    Eskalopki w sosie kurkowym

    Autor: michal_janusz | Komentarzy: 0

    Umyć kurki. Cebulę posiekać drobno i zeszklić na dużej patelni na łyżce masła. W tym czasie większe kurki pokroić, drobne zostawiając w całości i dodać do cebuli. Dusić na średnim ogniu kilka minut, a następnie dodać śmietanę, lekko...

    Punkty: 0

webstar 2012