Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 116

odwiedziny: 162      poprzedni | następny

» powrót

Kurkowa frittata.

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

Składniki:
• 40 dag kurek
• ¾ szklanki śmietanki 30%
• 10 jajek
• Cebula
• ½ szklanki zielonego groszku
• 2 łyżki masła
• Sól, pieprz
• Gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Dodaj oczyszczone, umyte i osuszone grzyby. Jeśli są duże, pokrój je. Smaż około 15 minut, mieszając. Przypraw do smaku. • Śmietanę roztrzep z jajkami, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. • Rozmrożony groszek sparz osolonym wrzątkiem. • Wymieszaj masę jajeczną z grzybami i groszkiem. • Długą foremkę keksową wyłóż folią aluminiową i wlej do niej masę. Piecz w kąpieli wodnej w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut (aż jajka się zetną). • Podawaj na sałacie.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012