- łatwe
- do 60 min
- Dodał: jadziam
Składniki:
• 40 dag kurek
• ¾ szklanki śmietanki 30%
• 10 jajek
• Cebula
• ½ szklanki zielonego groszku
• 2 łyżki masła
• Sól, pieprz
• Gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania:
Przygotowanie: • Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Dodaj oczyszczone, umyte i osuszone grzyby. Jeśli są duże, pokrój je. Smaż około 15 minut, mieszając. Przypraw do smaku. • Śmietanę roztrzep z jajkami, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. • Rozmrożony groszek sparz osolonym wrzątkiem. • Wymieszaj masę jajeczną z grzybami i groszkiem. • Długą foremkę keksową wyłóż folią aluminiową i wlej do niej masę. Piecz w kąpieli wodnej w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut (aż jajka się zetną). • Podawaj na sałacie.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.