Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 36

odwiedziny: 42      poprzedni | następny

» powrót

Kiełki z pomarańczami.

  • łatwe
  • do 30 min

Składniki:

Składniki:
• 30 dag mieszanych kiełków
• 2 pomarańcze
• 3 łyżki pestek dyni
• 2 łyżki syropu klonowego
Dressing:
• 10 łyżek oliwy
• 3 łyżki soku z cytryny
• Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Kiełki wypłukać i osuszyć. Pomarańcze obrać i filetować. • Rozgrzać suchą patelnię, uprażyć na niej pestki dyni, dodać syrop klonowy i łyżkę wody. Zdjąć z ognia, przełożyć na pergamin i odstawić do wystygnięcia. • Dokładnie wymieszać wszystkie składniki dressingu. Dodać łyżkę wody, aby powstała emulsja. • Kiełki wymieszać z pomarańczami i słodkimi pestkami. Przed podaniem polać dressingiem.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012