Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 30

odwiedziny: 17      poprzedni | następny

» powrót

Młody kapuśniaczek.

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Składniki:


Składniki:
• 1 główka młodej kapusty
• 1 pęczek młodej włoszczyzny
• 1 ostra papryczka
• 1 pęczek koperku
• 5 ziemniaków
• 2 porcje rosołowe z kurczaka
• Liść laurowy
• Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Mięso i włoszczyznę zalać wodą, gotować do uzyskania wywaru. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy jarzyny będą miękkie, wyjąć porcje rosołowe oraz marchewkę, pietruszkę i seler. Warzywa pokroić, por wyrzucić. • Ziemniaki obrać pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować, koperek i papryczkę drobno posiekać. Do gotującego się wywaru dodać ziemniaki, po 10 minutach kapustę. Gdy ziemniaki zmiękną, dodać koper i papryczkę. Chwilę pogotować. Zdjąć z ognia. Do zupy dołożyć pokrojone warzywa.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012