Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 30

odwiedziny: 16      poprzedni | następny

» powrót

Roladki z twarogiem.

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

Składniki:
• Główka kapusty
• Pęczek szczypiorku
• Puszka zielonego groszku
• 40 dag mielonego twarogu
• 2 ząbki czosnku
• 4 łyżki gęstej śmietany
• Pieprz, sól
• Cukier
Sos:
• 100 ml jogurtu naturalnego
• 100 ml majonezu
• ½ łyżeczki curry
• Ząbek czosnku
• Łyżka oliwy

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Kapustę oczyść, wytnij głąb i w całości obgotuj w dużej ilości osolonej i lekko posłodzonej wody (5-7 min). Wyjmij, ostudź, podziel na liście. Małe listki posiekaj ze szczypiorkiem (kilka wąsów szczypioru zostaw do zawiązania roladek). • Groszek odcedź. • Twaróg rozetrzyj dokładnie widelcem, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, śmietaną, groszkiem, kapustą ze szczypiorkiem oraz solą i pieprzem do smaku. • Farsz nakładaj na środek dużych liści kapusty, zwiń, obwiąż szczypiorem, ułóż na półmisku. • Jogurt wymieszaj z majonezem, curry, zmiażdżonym czosnkiem i oliwą, przypraw solą i pieprzem. Sosem polej roladki.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012