Kulinaria
Muszę się podzielić przepisem, który niedawno dostałam.
A oto on
„"Książka kucharska dla mężczyzn"
"Szarlotka"
1. Z lodówki wydobądź dziesięć jajek. Połóż na stole ocalałe siedem, wytrzyj podłogę.
2.Weź sporą miskę i napełnij jajkami, rozbijając je o brzeg naczynia.
3. Wytrzyj podłogę, a następnym razem bardziej uważaj. W naczyniu mamy pięć żółtek.
4. Przygotuj mikser i wstaw do niego skrzydełka. Zacznij ubijać jajka.
5. Wstaw od nowa skrzydełka do miksera, tym razem do oporu. Zacznij ubijać.
6. Umyj twarz, ręce i plecy. W naczyniu pozostały dwa żółtka, a dokładnie tyle potrzeba na szarlotkę.
7. Oklej ściany i sufit kuchni gazetami, a meble pokryj folią, bo będziemy dodawać mąkę.
8. Nasyp 20 dkg mąki do miski, pozostałe 80 dkg zbierz z powrotem do torebki.
9. Sprawdź, czy ściany i sufit są szczelnie oklejone. Przystąp do miksowania.
10. Weź szybciutko prysznic.
11. Przygotuj cztery jabłka i ostry nóż.
12. Idź do apteki po jodynę, plaster i bandaże. Po powrocie zacznij obierać jabłka. Przemyj jodyną kciuk.
13. Potnij jabłka w kostkę pamiętając, że potrzebujemy dwóch jabłek, nie wolno więc zjeść ich więcej niż połowę. Przemyj jodyną palec wskazujący i środkowy.
14. Jedyne ocalałe jabłko pocięte w kostkę wrzuć do naczynia z ciastem. Pozostałe kawałki pozbieraj z podłogi i przemyj wodą.
15. Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu mikserem i umyj lodówkę, bo jak zaschnie, nie domyjesz.
16. Przelej ciasto do foremki, wstaw do piekarnika.
17. Po godzinie, jeśli nie widać żadnych zmian włącz piekarnik.
18. Po przebudzeniu nie dzwoń po straż pożarną. Po prostu otwórz okno i piekarnik.
19. Po tych traumatycznych przeżyciach pozostaje już tylko schłodzona żubrówka i sok jabłkowy :)”
Prawda, że cudo :-)
Radosna Halusia
emeryteczka | 23-10-2012
halusia | 24-10-2012
Gabrysia60 | 31-10-2012
toja53 | 22-11-2012